ستفاده معتادین به صورت دسته جمعی از یک سوزن و همچنین رفت و آمدها در کشورهای غیر اسلامی از عوامل نگران کننده در افزایش بیماری ایدز می باشد.
به گزارش خبرگزاری آوا، اول دسامبر مطابق با ده قوس مصادف است با روز جهانی مبارزه با ایدز که همه ساله از این روز از سوی کشورهای جهان تجلیل می شود. روز جهانی ایدز که از سال ۱۹۸۸ به منظور افزایش بودجه و آگاهی دهی رسمیت پیدا کرد، همه ساله با شعار خاصی از آن یاد آوری می شود.
افغانستان یکی از کشورهای است که علاوه بر سایر مشکلات اجتماعی، با این پدیده دست و پنجه نرم می کند، هرچند آمار دقیقی از مبتلایان به این بیماری در دست نیست؛ اما ثبت واقعات مثبت این بیماری در شفاخانه ها و مراکز درمانی به صورت گسترده به یکی از نگرانی های جدی مبدل شده است.
این در حالی است که اعتیاد به مواد مخدر و تزریق مواد توسط سوزن های آلوده، یکی از عوامل عمده گسترش مرض ایدز می باشد.
با ازدیاد مبتلایان به مواد مخدر در افغانستان کار شناسان صحی می گویند اگر در قدم اول با اعتیاد مبارزه نشود، احتمال افزایش مرض اچ آی وی، بیش از آنچه تصور می شود، به نظر می رسد.
داکتر ظاهر رییس شفاخانه ۳۰۰ بیستر تداوی معتادین جنگلگ در گفتگو با خبرگزاری آوا، عمده ترین عوامل ازدیاد مرض ایدز را مهاجرت های غیر قانونی، روابط نامشروع و اعتیاد به مواد مخدر عنوان کرد.
ظاهر تاکید کرد، استفاده معتادین به صورت دسته جمعی از یک سوزن و همچنین رفت و آمدها در کشورهای غیر اسلامی از عوامل نگران کننده در افزایش بیماری ایدز می باشد.
وی با بیان اینکه سطح اقلام اچ آی وی در افغانستان نسبت به کشور های همسایه اندک می باشد، افزود: بهترین راه مبارزه با این مرض مهلک و خطرناک، آگاهی دهی برای مردم است زیرا تا یک اقدام همگانی در برابر آن صورت نگیرد ریشه کن کردن آن کار دشواری خواهد بود.
به گفته ظاهر، مسوولین امور موظند که راههای انتقال مرض ایدز و خطرات ناشی از آن را به مردم بازگو کنند و بودجه ی بیشتری را در وقایه و تداوی آن هزینه نمایند.
وی با تاکید بر اینکه مسوولیت بزرگی در راستای مبارزه با ایدز متوجه مسوولین شفاخانه ها می باشد، گفت: برای تداوی مریضان از سوزن های مصرف شده استفاده نکنید و راههای انتقال HIV را همواره در نظر داشته باشند.
رییس شفاخانه ۳۰۰ بیستر تداوی معتادین جنگلگ گفت: علمای دینی باید با بیان احکام و حدود الهی، مردم را از روابط نامشروع منع کرده و خطرات انتقال بیماری ایدز را از این طریق گوشزد نمایند.
ظاهر گفت: دپارتمنت HIV از چند سال پیش، کار خود را به صورت تخنیکی آغاز کرده است و مبارزه با این پدیده شوم به شدت جریان دارد.
گفته می شود که در حال حاضر بیشتر از چهل ملیون انسان در سراسر جهان به بیماری ایدز مبتلا هستند و این بیماری در دنیا چهارمین علت اصلی مرگ بالغان را تشکیل می دهد و بعد از مالاریا وسل، کشنده ترین بیماری عفونی است.