سبزیها گیاهانی علفی هستند که قسمتهای مختلف آنها مانند برگ، غنچه، ساقه، ریشه، غده، پیاز، گل، میوه و دانه بهصورت خام، پخته، خشکشده، پودر شده، یخزده و یا کنسرو شده به مصرف انسان میرسند. یکی از راههای نگهداری سبزیها خشککردن آنهاست. فرآیند خشککردن از طریق کاهش رطوبت، باعث افزایش ماندگاری محصول شده و مصرف آن را برای مدت طولانیتری میسر میسازد.
راهاندازی کسبوکار خشککردن سبزی در منزل با داشتن فضایی در حدود 40 مترمربع و ظرفیت خشککردن روزانه 200 کیلوگرم انواع سبزی، سود بهدستآمده از این کسبوکار بهشرط فروش تمامی محصولات تولیدی، ماهانه 3 میلیون تومان برآورد شده است. با دستیابی به این مقدار سود، سرمایه طی مدت 9 ماه برگشت خواهد یافت. نرخ سوددهی سالانه این طرح با فرض فروش تمامی محصولات تولیدی در حدود 118 درصد است.
ایران به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی متنوع قابلیت پرورش انواع سبزی و صیفی را دارا است. فرآوری این محصولات میتواند سودآوری مناسبی را برای کشور به همراه داشته باشد. همچنین از ایجاد ضایعات و اتلاف این محصولات جلوگیری خواهد شد. انواع سبزیها در استانها، شهرها و روستاهای کشور کاملاً در دسترس بوده و قیمت مناسبی نیز دارند. روش تولید سبزیهای خشک بسیار ساده بوده و نیاز به تخصص و مهارت چندان بالایی ندارد. سبزی خشککردن در منزل نیاز به تجهیزات زیادی ندارد و با صرف هزینه اندک میتوان سبزیهای خشک تهیه نمود. مصرف سبزیهای خشک مختص اقشار خاصی از جامعه نیست و تقریباً تمام افراد جامعه از این محصول استفاده میکنند. تمامی این موارد از ویژگیهای مثبت برای پرداختن به این کسبوکار است.
البته پرداختن به هر کسبوکاری علاوه بر ویژگیهای مثبت، مسائل و مشکلات خاصی نیز دارد که در این زمینه میتوان به مواردی همچون تهیه ماده اولیه باکیفیت بالا و قیمت مناسب، فسادپذیری ماده اولیه، نوسانات قیمت سبزی و بازاریابی محصول اشاره کرد.
عنوان کارگاه: بستهبندی سبزی خشک
کف سرمایه: 32,000,000 تومان
ریسک: متوسط
سودآوری: میانمدت (1ساله)
نیروی انسانی: 1 تا 3 نفر
مقیاس: 7.5 کیلوگرم در روز